29 juli 2012

Het makaronisallad

Till sommaren hör grillmat i många olika varianter och jag tycker att en makaronisallad passar bra med grillat kött eller korv. Här kommer ett recept som jag kört två gånger redan i sommar då ett stort gäng har samlats runt matbordet. Salladen går att göra mindre stark genom att variera tacokryddans styrka eller minska på chilisåsen. Hot or not - den här makaronisalladen tror jag att ni kommer att gilla!

Makaronisallad med tacokrydda 

Ingredienser:
300 g pasta, gärna stora skruvar eller snäckmakaroner
ca 250 gram kycklingfiléstrimlor, naturell (eller 2-3 kycklingfiléer)
1 burk majs (à 340 g) eller 1,5 påse fryst majs
1/2 purjolök
1 paprika
2 dl lätt creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 påse  tacokryddmix  (medelstark eller hot)
1 dl sweet chilisås
grillkrydda

Gör så här:
1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Spola av pastan med kallt vatten och låt rinna av.
2. Skär  kycklingfiléerna  i små bitar och stek på dem med lite grillkrydda till. Låt majsen rinna av. Ansa och skär purjolöken i tunna skivor. Kärna ur och tärna paprikan.
3. Blanda lätt creme fraiche, majonnäs, tacokryddmix och chilisås i en stor salladsskål. Vänd ner pasta, kyckling och grönsaker.

Tips!
 Om du vill göra en dubbelsats så dubblera inte mängden på creme fraisché, majonnäs och chilisås, det blir för mycket. Öka istället mängderna till 3 dl creme fraisché, 1 dl majonnäs och 1,5 dl chilisås. Och kom ihåg att använda en tillräckligt stor bunke att blanda allt i!


Inga kommentarer: