Att ha något enkelt att ta till då man inte skulle ha tid eller ork att laga mat är en lättnad ibland och den här pajen är ett exempel på en sådan maträtt. Den passar bra till vardags och dessutom är den mycket god tycker jag och man kan variera den genom att garnera den med t.ex. räkor, ägg eller färsk klippt dill.
Tonfiskpaj
Pajdegen:
3,5 dl vetemjöl
15 gram smör
4 msk kallt vatten
Blanda pajdegen och tryck ut den i en form och förgrädda den i 200 grader i ca 10 minuter.
Pajfyllning:
2 burkar tonfisk
1 dl creme fraisché med örter / kvarg med örter
2-3 dl riven ost
2 ägg
0,5 dl finklippt gräslök
salt och peppar
Låt tonfisken rinna av och blanda den med creme fraisché / kvarg, ost, ägg och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen i pajskalet och grädda i 175 grader i en halv timme. Garnera enligt egen smak och servera gärna med en fräsch sallad.
Pajtips!
Tillsätt ett par matskedar linfrökross i degen -
fint och prickigt och bra för magen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar